Fysiotherapie en Sportmassage

afbeelding logo Quatre-mains fysiotherapiepraktijk

Fysiotherapie volgens Quatre-mains

Een nieuwe aanpak van pijnklachten...

Fysiotherapie bij Quatre-mains werkt net even anders anders. Fysiotherapeute Loes van Schaijik behandelt jouw klachten vanuit een nieuwe visie binnen de fysiotherapie. De basis van deze fysiotherapeutische behandeling stoelt vooral op 2 belangrijke peilers: triggerpoints en de fascia, oftewel het bindweefselsysteem van het hele lichaam.

Voordat je een zwakke spier kunt gaan oefenen om sterker te worden wil ik weten wat de oorzaak is van dat krachtverlies. Er zitten bijvoorbeeld verklevingen of triggerpoints in, ontstaan door overbelasting, een val, littekens, verkeerde houding, intensivering of verandering van training. Dan is het nodig om het bindweefsel los te maken en triggerpoints te behandelen.
Een vrije spier is van zichzelf sterk!

Welke therapie gebruiken wij?

Ik wil resultaat zien van mijn behandelingen, de meesten van mijn patiƫnten willen pijnvrij zijn.

Zowel behandeling van de fascia als die van triggerpoints zijn effectief bij het oplossen van pijnklachten.

Welke behandelmethode wij in uw geval kiezen wordt bepaald door de oorzaak van uw pijnklachten. Meestal vallen wij terug op zowel behandelen van zowel de fascia als triggerpoints.

Daarbij kun je huiswerk meekrijgen om jezelf te behandelen. Een scala leuke oefeningen kunnen je helpen om gezond en fijn te blijven bewegen.

De ESB-methode

Met deze methode kunnen diepgelegen blokkades worden opgespoord en direct behandeld. De toegepaste mobilisatietechnieken zijn zacht en pijnloos, niet forcerend.

Meer weten?

Wil je meer weten over fascia en triggerpointtherapie, klik dan op de betreffende knoppen.