Fysiotherapie en Sportmassage

afbeelding logo Quatre-mains fysiotherapiepraktijk

Fysiotherapeut Loes van Schaijik

Wie is Loes van Schaijik eigenlijk?

Loes studeerde biologie in Wageningen. Al vanaf die tijd is sport voor haar belangrijk: zij deed diverse kwart-triathlons, liep tweemaal een halve marathon, was actief op de atletiekbaan en ook in het wedstrijdschaatsen. In beide takken van sport is zij trainer geweest.

Sportmassage

Sport blijft belangrijk. Daarom behaalde Loes in 1997 haar diploma sportmasseur bij het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS).

In de loop der jaren verdiepte Loes haar kennis door het volgen van cursussen op het gebied van blessurepreventie, voetreflex- en intuïtieve massage. Hoofdpijnmassage, manuele lymfedrainage en het toepassen van kinesiotape (volgens het Medical Taping Concept) behoren ook tot haar vaardigheden.

Triggerpointcoach

Sinds 2008 is zij gediplomeerd triggerpointcoach en volgde zij bij TouchPro de opleiding voor stoelmasseur.

Uiteindelijk blijken de hiergenoemde activiteiten niets anders dan een opstapje naar Loes haar "ware roeping": de fysiotherapie.

Fysiotherapeut!

In 2013 behaalde Loes haar diploma fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

Direct hierna volgde zij een intensieve specialisatie bij FysioPhysics: de 4xT methode. Deze methode past helemaal in de holistische aanpak die Loes nastreeft.

In het verlengde hiervan volgden meer bijscholingen op het gebied van bindweefsel behandeling (fascia therapie), onder andere de Dorn methode de ESB methode.

Deze methodes passen helemaal in de holistische aanpak die Loes nastreeft.

Uitgangspunt

De manier waarop het lichaam de mens dient en beschermt fascineert Loes enorm. Zij weet uit ervaring hoe belangrijk bewegen is voor het lichaam. In haar praktijk zorgt zij er graag voor dat jij dit op een gezonde manier klachtenvrij kunt blijven doen!